Het begin van je eigen wereld

Hier kun je jouw eigen wezen maken en een eigen verhaal beginnen samen met andere spelers, fantasie kent geen grenzen..
 
IndexPortalRegistrerenInloggen

Deel
 

 Een vergeten geschiedenis

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Logan

Logan

Aantal berichten : 13
Registratiedatum : 09-03-10

Character sheet
Houding: Vriendelijk
Houding: Terughoudend
Draagt met zich mee:: Kleren, wapens

Een vergeten geschiedenis Empty
BerichtOnderwerp: Een vergeten geschiedenis   Een vergeten geschiedenis Icon_minitimewo maa 10, 2010 3:48 pm

ooc: even voor de duidelijk: Orgrim is een trol die heeft meegevochten in een oorlog tegen de mensen, in de oorlog heeft hij een grote klap tegen zijn hoofd gekregen en zo zijn geheugen verloren. De mensen hadden hem gevangen genomen om te ondervragen, eenmaal ze merkten dat hij zijn geheugen was verloren vonden ze hem nutteloos. Maar een man die toch een beetje medelijden met hem had had een plan bedacht. En alle mensen hadden zo goed mogelijk aan dat plan meegewerkt. Allemaal lieten ze Orgrim geloven dat hij een mens was, zo vocht hij aan hun zijde in de oorlog.

Diep in een bos liepen drie wezens met een zware vracht op een draagplank op een pad naar het dorp. De afgelopen nacht had het flink gesneeuwd en een wit wegdek achtergelaten. Het grote everzwijn die op het draagbaar lag liet bijna de planken breken
Een blonde jongeman grijsde naar zijn maten. Ik zou zweren dat we nog nooit zo'n goede vangst hebben gehad in de winter!
Een wat oudere man lachtte als antwoord daarop. Je kunt merken dat je niet veel ervaring in het leven hebt. Vroeger wemelde het hier van de dieren. Maar sinds die trollen hier zijn... Hij spoog op de grond en keek verachtelijk voor zich.
De jongeman wiens goede humeur naar beneden gezakt is zweeg nu ook, ook hij had een vreselijke haat tegenover de trollen. De derde kompaan, een man die wel 5 koppen groter is dan een gemiddelde mens, een groen huid en een aartslelijk uitzicht heeft staarde echter maar uitdrukkingloos voor zich uit. Hij wist niet waarom, maar hij had toch een soort van medeleven met de trollen.
Moest ik dorpshoofd zijn... begon de oudere man. dan zou ik allang een leger samengesteld hebben en die lafhartige stinkers een nederlaag van jewelste gegeven.
Maar plots viel met een luidde dof de draagbaar op de grond. Hoofdloos viel de oudere man op de grond. Een speer zo dik als een boomstam had heel zijn hoofd weggevaagd. De blonde jongeman, Luther en het aartselijke groene manbeest, Orgrim staarden verbaasd naar het lijk. Ze kwamen pas in actie toen een tweede speer Orgrim op een haar miste. Luther trok een langzwaard en stak hem dreigend vooruit. Orgrim trok een stenen aks en keek angstig de struiken in. Hij had niets tegen ijzer, maar toch voelde hij er ergens weerzin tegen.
Plots kwamen 5 reusachtige trollen tevoorschijn. Luther staarde met open mond naar de stinkers, vloekte en liep dan zo hard weg als hij kan. Orgrim daarentegen bleef even staan, hij was verbaasd. Hij zag duidelijk dat die trollen zeker 5 koppen groter waren dan Luther, maar moest hij niet op kijken om hun gezicht te zien. Maar toen hij bij zinnen was draaide hij zich ook om en liep zo hard mogelijk weg. Krachtige speren sloegen vlak achter en naast hem in de grond. In wilde angst gooide hij zijn aks naar achter, een vreugdekreetje ontsnapte hem toen hij een trol rochelend op de grond hoorde zakken.
Dan botste hij tegen Luther aan die stokstijf op de grond stond. Samen vielen ze op de grond en zagen voor hun zeker nog 10 trollen staan. Verbaasd stond Orgrim op, waarom zo'n overmacht?
Plots sloeg een trol met een stenen zwaard het hoofd van Luther in tweeën, zonder meer eens om te kijken.
Jij vuile verrader!
En alsof dit een teken was stormden plots alle trollen op hem af. Orgrim zette het zelf op een loopje. Hij vervloekte, dit bos hinderde hem overal, maar gelukkig zag hij dat de trollen het zelfde probleem hadden. Plots bevond hij zich op een open veld, weer vloekte hij, het kon niet makkelijker worden voor de trollen. En alsof het noodlot hem uitlachtte stond hij plots voor een poort. Hij keek angstig achterom en begon dan zo wild op de poort te slaan totdat hij bijna uit zijn scharnieren vloog.


Laat mij binnen! Vlug!
Terug naar boven Ga naar beneden
Abaddon

Abaddon

Aantal berichten : 104
Registratiedatum : 07-01-10
Leeftijd : 24

Character sheet
Houding: Dominant
Houding: Arrogant
Draagt met zich mee:: Het Beest

Een vergeten geschiedenis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Een vergeten geschiedenis   Een vergeten geschiedenis Icon_minitimewo maa 10, 2010 6:50 pm

Een vergeten geschiedenis Warrior_Scout_by_taasia

De wachter

De centaur liep wat rond bij de poort. Hij speelde wat met zijn speer, en oefende in het niets. Wat oefening kon hij namelijk zeker wel gebruiken. Hij hoorde gedonder in de verte, en hij voelde de grond trillen. De centaur schrok op, en greep zijn speer wat steviger vast. Toen werd er op de deur geramd, wat een dreun voortbracht met de kracht van donder. De centaur schrok op, en hoorde een schreeuw om hulp, een verzoek om verder te mogen. Hij opende het luikje, en zag een trol staan. Achter hem bevond zich een woedende groep... van nog meer trollen? De situatie was vreemd, heel vreemd. De centaur zocht naar de sleutel die om zijn nek hing, snelheid was een vereiste. Hij greep hem vast, maar liet hem vallen. Met trillende handen pakte de centaur de sleutel weer op en draaide hem om in het slot. Snel opende hij de poort.

Schiet op, kom binnen!
Terug naar boven Ga naar beneden
Logan

Logan

Aantal berichten : 13
Registratiedatum : 09-03-10

Character sheet
Houding: Vriendelijk
Houding: Terughoudend
Draagt met zich mee:: Kleren, wapens

Een vergeten geschiedenis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Een vergeten geschiedenis   Een vergeten geschiedenis Icon_minitimewo maa 10, 2010 7:23 pm

Orgrim liep bijna de centaur omver toen hij naar binnen stormde. Zonder ook maar een moment te wachten rukte hij de sleutel uit de handen van de centaur en probeerde zo goed als het kan de poort te sluiten, hij verloekte zijn abnormaal grote handen. Toen kreeg hij de poort eindelijk gesloten, een moment later stormden de andere trollen er al tegen. Zelf leunde hij met zijn volle gewicht tegen de poort zodat hij niet uit zijn scharnieren zou vliegen.
Hij had nu wel het gevoel dat hij alles onder controle had en keek nieuwsgierig naar de centaur. Ergens diep in zijn herinneringen had hij eens zo'n wezen gezien, maar het was allemaal maar vaag. Eigenlijk vond hij het ook allemaal fascinerend, de verandering van paard naar mens. Hij vroeg zich af hoe het geraamte er uit zou zien.
dan stond hij op, het werd rustig aan de andere kant. Het kon zijn dat ze een of andere boom zijn gaan halen, maar hij hoopte dat ze gewoon weg waren gegaan. Hij opende het luikje van de centaur en keek erdoor. Vandooruit zag hij nog de trollen weglopen, maar dat zei niet veel. Maar hij had tenminste tijd gekregen. Opgelucht liet hij zich op de grond zakken en keek de centaur dankbaar aan.
Terug naar boven Ga naar beneden
Abaddon

Abaddon

Aantal berichten : 104
Registratiedatum : 07-01-10
Leeftijd : 24

Character sheet
Houding: Dominant
Houding: Arrogant
Draagt met zich mee:: Het Beest

Een vergeten geschiedenis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Een vergeten geschiedenis   Een vergeten geschiedenis Icon_minitimewo maa 10, 2010 7:35 pm

De wachter

De trol stormde door de poort, en de centaur wist nog maar net op tijd opzij te springen. Ruw werd de sleutel uit zijn handen gerukt, en na een tijdje kreeg de trol deze dicht. Hij bleef tegen de poort duwen, terwijl de centaur aan de andere kant gebeuk hoorde. Toen het even ophield, ging de trol zitten. Zijn ogen staarden dankbaar in de blauwe kijkers van de centaur. De centaur keek de trol gebiologeerd aan, hij had maar weinig trollen gezien in zijn leven. Nu waren er plots tientallen, weer een vreemde situatie. Hij kon het niet uitstaan om het zich te blijven afvragen, dus schraapte hij kort zijn keel.

Oké... Om de vraag maar even snel te stellen; wat heeft dit allemaal te betekenen?
Terug naar boven Ga naar beneden
Logan

Logan

Aantal berichten : 13
Registratiedatum : 09-03-10

Character sheet
Houding: Vriendelijk
Houding: Terughoudend
Draagt met zich mee:: Kleren, wapens

Een vergeten geschiedenis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Een vergeten geschiedenis   Een vergeten geschiedenis Icon_minitimewo maa 10, 2010 8:12 pm

Orgrim glimlachte en keek nog eens door het luikje. De trollen waren verdwenen, voorlopig.

Je weet het niet, hé? Hierbuiten is een oorlog aan de gang. Trollen tegen mensen. Ik snap die vervloekte trollen niet, we hebben ze zoveel vrijheid gegeven en nu willen ze ons land ook nog eens afpakken.

Hij liet zijn stenen aks op de grond zakken en trok het lendendoek die hij om had recht. Voor de zoveelste keer keek hij nog eens door het luikje. Tot zijn grote schrik zag de trollen terugkomen met een boomstam in hun handen. Ze dachten zeker dat deze muur een burcht verschool, maar hij wist wel beter. Ieder mens in zijn land wist van de muur af, ook wisten dat daar geen burcht of iets in die aard stond maar een doodgewoon bos. Maar iedereen vond het te merkwaardig om eens een kijkje te komen nemen.
Hij stond weer recht en keek als versteend naar het bos.


Het is dus waar, een bos. Orgrim had iets waardoor hij zich speciaalder voelt dan de andere mensen. Ik voel hier de magie. Dat maakte hem een goede spion, hij voelde meteen de aanwezigheid van een trol.

Wat verbergt u hier?
Terug naar boven Ga naar beneden
Abaddon

Abaddon

Aantal berichten : 104
Registratiedatum : 07-01-10
Leeftijd : 24

Character sheet
Houding: Dominant
Houding: Arrogant
Draagt met zich mee:: Het Beest

Een vergeten geschiedenis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Een vergeten geschiedenis   Een vergeten geschiedenis Icon_minitimewo maa 10, 2010 9:19 pm

Je weet het niet, hé? Hierbuiten is een oorlog aan de gang. Trollen tegen mensen. Ik snap die vervloekte trollen niet, we hebben ze zoveel vrijheid gegeven en nu willen ze ons land ook nog eens afpakken.

De trol liet zijn wapen zakken. Hij bleef herhaaldelijk door het luikje kijken. De laatste keer leek hij te schrikken. De centaur wist waarom; hij voelde de grond trillen, de andere trollen waren blijkbaar weer hierheen gekomen. De centaur grinnikte in zichzelf wetende dat er niets, maar dan ook echt niets door de poort heen kon breken wanneer deze gesloten was. Het was wijsheid die hij in een moment had gekregen, hetzelfde moment als waarop hij hier tot wachter aangesteld was. De vorige wachtster was verdwenen, het enige wat men had teruggevonden was haar ongeschonden lijk. Het was waarschijnlijk een plotselinge dood geweest, maar het gerucht deed de ronde dat de dood zelf hierbij betrokken was geweest.


Een oorlog, dus... Nee, daar merken wij - de bewoners van dit woud - niets van.
En inderdaad, een woud. Een woud dat vele dingen verborgen houdt, en vele geheimen heeft - zelfs voor mij... Er zijn maar weinig wezens die meer van dit woud afweten dan ik, en ik weet al verdomde weinig.
Terug naar boven Ga naar beneden
Logan

Logan

Aantal berichten : 13
Registratiedatum : 09-03-10

Character sheet
Houding: Vriendelijk
Houding: Terughoudend
Draagt met zich mee:: Kleren, wapens

Een vergeten geschiedenis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Een vergeten geschiedenis   Een vergeten geschiedenis Icon_minitimewo maa 10, 2010 10:05 pm

Orgrim staarde het woud in, het moest dan wel redelijk gevaarlijk zijn als de wachter er zelf niet veel van af wist.

Het zou beter zijn als ik mij hier een tijdje schuilhoud, ik zit nu nog te vers in het geheugen van die trollen.

Hij kneep zijn ogen tot spleetjes en keek nu erg goed het woud in. Als hij hier een tijdje zou blijven hoopte hij wel dat er genoeg wild in het woud zit, want som kon hij echt reuzehonger hebben.

Wat zeg je? Zou dit woud te gevaarlijk zijn voor een mens zoals ik?
Terug naar boven Ga naar beneden
Abaddon

Abaddon

Aantal berichten : 104
Registratiedatum : 07-01-10
Leeftijd : 24

Character sheet
Houding: Dominant
Houding: Arrogant
Draagt met zich mee:: Het Beest

Een vergeten geschiedenis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Een vergeten geschiedenis   Een vergeten geschiedenis Icon_minitimewo maa 10, 2010 10:11 pm

De wachter

De trol reageerde geschokt toen hij zei dat het woud vele geheimen kende. Hij vroeg of het te gevaarlijk zou zijn, voor... een mens zoals hij? Een "mens" zoals hij? Was hij soms niet goed bij zijn hoofd? Dacht hij serieus dat hij een mens was? Ach, hij zal een klap op zijn hoofd hebben gehad in de oorlog... de centaur schudde zijn hoofd, en beantwoorde zijn vraag.

Nee, zeker niet. Het woud is misschien geheimzinnig, maar niet direct gevaarlijk. Het enige wat je niet moet doen is zinloos doden of dingen uit de natuur slopen. Dat pikken de meeste bewoners van dit woud niet. Dit woud is de schuilplaats voor wezens van verschillende rassen die in vrede met elkaar leven. Mensen, elfen, centauren zoals ik, maar ook draken bijvoorbeeld. Zorg gewoon dat je geen problemen met hen krijgt, dan zal je verblijf hier goed zijn.
Terug naar boven Ga naar beneden
Logan

Logan

Aantal berichten : 13
Registratiedatum : 09-03-10

Character sheet
Houding: Vriendelijk
Houding: Terughoudend
Draagt met zich mee:: Kleren, wapens

Een vergeten geschiedenis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Een vergeten geschiedenis   Een vergeten geschiedenis Icon_minitimewo maa 10, 2010 10:19 pm

Orgrim keek bedenkelijk terug naar de poort. Verschillende rassen, dus dat betekende dat er hier ook trollen konden zijn. Zou dat wel verstandig zijn? Misschien kennen die trollen hem hier ook wel. En dan was hij verloren, of misschien als hij de andere bewoners aan zijn kant wint zou hij nog een kans maken.

Ik weet het niet, zitten er daar ook trollen? Die beesten kunnen je doden in een klap. Niet dat draken dat niet kunnen, maar dan nog.

Hij keek vragend naar de centaur. Als er hier trollen zitten kon hij het risico niet pakken om hier te blijven. Ze zeggen dat ze een geweldige reukzin hebben
Terug naar boven Ga naar beneden
Abaddon

Abaddon

Aantal berichten : 104
Registratiedatum : 07-01-10
Leeftijd : 24

Character sheet
Houding: Dominant
Houding: Arrogant
Draagt met zich mee:: Het Beest

Een vergeten geschiedenis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Een vergeten geschiedenis   Een vergeten geschiedenis Icon_minitimewo maa 10, 2010 10:48 pm

De wachter

De trol wierp nogmaals een blik op de poort. Hij keek bedenkelijk. Enigszins twijfelend vroeg hij hem toen of er ook trollen in dit bos waren. De centaur dacht na. Zelf had hij voor zover als hij wist nog nooit een trol binnen gelaten, maar het kon best zijn dat er hier in het woud al een trol was.

Voor zover ik weet niet. De kans bestaat dat er hier een rondwandelt, maar als hij problemen met je zoekt zal hij daar waarschijnlijk voor boeten. Net zoals dat andersom hetzelfde geval zou zijn als jij die trol zou aanvallen. Zoals ik al zei wordt onnodig doden niet getolereerd in dit woud, dus ik denk dat je hier wel goed zit.
Terug naar boven Ga naar beneden
Logan

Logan

Aantal berichten : 13
Registratiedatum : 09-03-10

Character sheet
Houding: Vriendelijk
Houding: Terughoudend
Draagt met zich mee:: Kleren, wapens

Een vergeten geschiedenis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Een vergeten geschiedenis   Een vergeten geschiedenis Icon_minitimedo maa 11, 2010 9:36 pm

Orgrim wreef nadenkend over zijn hoofd. De woorden van de centaur werkten wel een beetje geruststellend, maar zijn angst nam hij toch niet helemaal weg. Wie weet kon het juist die ene trol niet schelen wat het woud met hem ging doen, of hij was sterker dan het woud. Hij knikte.

Wel, ik zal het er dan maar op wagen.

Nog altijd naknikkend liep hij het woud in.
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud
Een vergeten geschiedenis Empty
BerichtOnderwerp: Re: Een vergeten geschiedenis   Een vergeten geschiedenis Icon_minitime

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Een vergeten geschiedenis
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Het begin van je eigen wereld :: Aankomst :: Toegang tot het rijk-
Ga naar: